Ο Γονιός Δάσκαλος

Το Ημερήσιο Πρόγραμμα ενός Γονέα Παιδιού με Μαθησιακές Δυσκολίες.

Αναπόφευκτα, ο ένας από τους δύο Γονείς παιδιού με Μαθησιακές Δυσκολίες αναλαμβάνει το δυσάρεστο, κοπιαστικό και όχι πάντα χωρίς διαπροσωπικό κόστος, ρόλο βοηθού του παιδιού στα μαθήματα, μιας και οι δυσκολίες είναι πολλές.

Πόσες ώρες χρειάζονται για να μάθει ένα παιδί με Μαθησιακές δυσκολίες την Ιστορία ή τη Γεωγραφία ή να ανταποκριθεί στις Ασκήσεις της Γλώσσας και πόσες "φωνές" ή ενδοοικογενειακή ένταση στοιχίζει αυτό;

Οι δυσκολίες των Γονέων

Image

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε;

Οι γονείς των παιδιών και εφήβων με Μαθησιακές Δυσκολίες, μπορεί να ενημερώνονται από βιβλία ή ομιλίες για αυτές, αλλά ουσιαστικά δεν πληροφορούνται από πουθενά, πως να βοηθήσουν τα παιδιά τους πρακτικά!

Image

Τα βάζουν, άθελα τους, να γράφουν την ορθογραφία πολλές φορές, νομίζοντας πως έτσι θα την μάθουν, ή να διαβάσουν δεκάδες φορές το κείμενο, ακόμα και αν εκείνα δυσκολεύονται, πιστεύοντας πως έτσι θα εξασκηθούν.

Ακόμα, χρειάζεται να περιμένουν ένα περίπου χρόνο σε λίστα αναμονής για αξιολόγηση στη δημόσια υπηρεσία, ενώ μπορεί να ακούσουν από κάποιο δάσκαλο ή καθηγητή ότι απλώς είναι "τεμπελιά"!