Ασημίνα Μαυροειδή

Image

Ονομάζομαι Ασημίνα Μαυροειδή και είμαι Ειδική Εκπαιδευτικός.

Ασχολούμαι με την Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών και Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών (Δυσλεξίας) σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια.

Στο διάστημα αυτό, έχοντας ασχοληθεί με εκατοντάδες παιδιά, έχω αναπτύξει μια μεθοδολογία Αποκατάστασης των Δυσκολιών αυτών, τη "Μεθοδολογία Μαυροειδή", το μεγαλύτερο μέρος της οποίας έχω ανακοινώσει σε δύο επιστημονικά συνέδρια....

Η Μεθοδολογία αυτή, συνοδεύεται από μία βιβλιοθήκη εκπαιδευτικού υλικού Αποκατάστασης, που τώρα αριθμεί πάνω από 35 τεύχη, πού χρησιμοποιούνται από τους μαθητές μας και ένα σημαντικό της μέρος χορηγείται στους Θεραπευτές που παρακολουθούν τα Σεμινάριά μας.

Η βιβλιοθήκη αυτή, πρόκειται να εμπλουτισθεί με μια σειρά εκδόσεων εκπαιδευτικών βιβλίων....

Εργασιακή Εμπειρία

Από το 1995 ασχολούμαι με την Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών, έχοντας συμμετάσχει σε σεμινάρια δουλεύοντας παράλληλα σε σχετικά ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης στον τομέα αυτό και δημιουργώντας μεθοδικά και συστηματικά ένα ευρύ υλικό αποκατάστασης.

Από το 2007 διοργανώνω εκπαιδευτικά σεμινάρια και εποπτείες Θεραπευτών, ενώ συνεχίζω με ακατάπαυστο ρυθμό(!) τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, τη θέσπιση ειδικής μεθοδολογίας αποκατάστασης, η οποία έχει δημοσιευθεί σε συνέδρια και περιοδικά. Επίσης ασχολούμαι με τη συγγραφή βιβλίων για μαθητές με Μαθησιακές Δυσκολίες και Θεραπευτές ... Από το 2008, οργανώνω εκπαιδευτικά σεμινάρια, παρέχω εποπτείες σε Θεραπευτές καθώς και εποπτεύω τμήματα Αποκατάστασης Μαθησιακών Δυσκολιών παιδιών και εφήβων από εκπαιδευμένους συνεργάτες μου. Ταυτόχρονα οργανώνω Προγράμματα Λογοθεραπείας και Συμβουλευτικής, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο από την ευρύτερη επιστημονική ομάδα.

Σπουδές

Είμαι απόφοιτος του Πρότυπου Κλασικού Λυκείου του Αρσακείου Ψυχικού.

Αποφοίτησα από το τμήμα Κλασικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και παρακολούθησα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών DEA στη Sorbonne Nouvelle του Παρισιού με τίτλο «Το θέατρο στην εκπαίδευση».